Over ons

Wie zijn wij?

 
Wij zijn Michael en Kaat en wonen samen met onze Boxers in het landelijke Kruishoutem.

De eerste hond die we samen kochten was onze Franse Bulldog, genaamd Zeus. Zijn koppigheid, zijn eigen willetje maar vooral het "gekkebekkentrekken" deed onze liefde voor de "platsmoelen" steeds meer stijgen. Echter wanneer Michael voorstelde om als 2e hond een Boxer in huis te halen, had ik toch mijn twijfels. Zo'n atletische, energieke en krachtige hond zou ik nooit de baas kunnen. We besloten uiteindelijk een bezoek te brengen aan enkele fokkers om meer te weten te komen over het ras. Ons bezoek aan Boxerkennel Sapho's Hoeve heeft alle twijfels doen verdwijnen. De passie waarmee Ingmar ons vertelde over zijn Boxers werkte aanstekelijk.

Inola de la Finca SaphoEen half jaar later deed onze eerste Boxer, Hector de la Finca Sapho aka Troy, zijn intrede. Troy heeft ons heel wat bijgeleerd en dan vooral dat je het leven niet al te serieus mag nemen met een Boxer in huis.

Een jaartje later kregen wij, in samenwerking met Boxerkennel Sapho's Hoeve en de la Finca Sapho, de kans om onze eerste stappen te zetten in de showwereld, met een mooi gestroomd teefje, Inola de la Finca Sapho (foto rechts). Na heel wat shows en vooral vallen en opstaan, werd Inola de la Finca Sapho in 2015 Internationaal Kampioen en een paar maanden later ook Luxemburgs Kampioen.

Naast de showwereld zijn we met Inola in aanraking gekomen met het fokken van Boxers. Zo hebben we in 2013 een jong volwassen Boxerteefje, nl Prussia del Alminar de Daimalos (foto onderaan), gekocht uit Boxerkennel Del Alminar de Daimalos uit Spanje. En zo kwam Boxerkennel Val de Troya tot stand!

Wens je meer te weten te komen over onze passie, neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek.