Snuffelmat

Kostprijs: 
Doe-het-zelf pakket: € 25 - Kant-en-klare snuffelmat: € 35

De snuffelmat is:

  • Een ontspannend spel voor de hond of kat
  • Makkelijk zelf te maken, alle onderdelen zijn handig bij elkaar verpakt
  • Duurzaam, door het gebruik van een rubbermat
  • Veilig en zacht voor de snuit van de hond door gebruik van fleecestof

Hoe werkt het?

Verstop een aantal snoepen of brokjes in de snuffelmat tussen de fleecestroken. Als de hond rustig is, laat u de hond de snuffelmat afsnuffelen om de verstopte snoepen of brokjes te zoeken. De snuffelmat kan u gebruiken om de hond op een andere manier te laten eten (bv in geval uw hond schrokt) of als spelletje tussendoor bij slecht weer of om de hond op een leuke manier bezig te houden! In de snuffelmat kan u een hele maaltijd droge brokjes verstoppen, tot wel 450 gram. Het zoeken en eten duurt ongeveer 15 minuten en het geeft de honden een voldaan gevoel omdat zij naar hun maaltijd moeten zoeken.

Om ervoor te zorgen dat de hond de snuffelmat enkel gebruikt om te snuffelen en niet opneemt, schudt, graaft en/of aan de flarden trekt, is de manier van aanbieden van belang. De eerste keer legt u wat snoepjes of brokjes OP de stroken en 2 à 3 tussen de bovenste stroken. De hond mag pas starten als hij/zij rustig is, maw houd de hond dus even tegen tot deze uit zichzelf rustig gaat zitten. Als de hond de snoepjes of brokjes allemaal gevonden heeft, bergt u de snuffelmat op!
Het spel is gebaseerd op het eerste zintuig van de hond: de neus. Daarom gaan ze bij de eerste beloning (het vinden van een brokje met de neus) meteen door met snuffelen om zichzelf met meer brokjes te belonen. Zelfbelonend gedrag zorgt ervoor dat ze direct op zoek gaan naar nog meer brokjes!

De snuffelmat is in verschillende kleurencombinaties leverbaar. De fleecestroken zijn op maat gemaakt en kunnen in de meegeleverde mat worden geknoopt met een simpele dubbele knoop.

Indien u de mat graag thuis geleverd krijgt, vragen wij € 5 extra voor de verzendkosten, voor leveringen in België. Contacteer ons om uw snuffelmat te bestellen.